Recept:
  • cirka 0,5 dl smält margarin
  • cirka 0,5 dl ströbröd
  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 msk kakao

  • Ingredienser:

    Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en form. Smält smöret i en kastrull. Vispa ägg och socker. Häll i mjölken i det smälta smöret och rör om och låt det svalna. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Häll i mjölblandningen och mjölkblandningen och rör om. Häll i 1/3 av smeten i en annan form. Häll i kakao i smeten du la i en annan form och rör om. Häll i halva ljusa smeten i formen. Häll den mörka smeten i formen och sen resten av den ljusa smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i 35-40 minuter och ta sen ur kakan ur formen.