I samarbete med Castello gör jag en pizza som kanske är Sveriges godaste hemgjorda? Pizzan består av den danska hårdosten Aged Havarti, passerad tomat, champinjoner, köttfärs och oregano.
Ingredienser:
2,5 dl vatten
50 g jäst
6 dl vetemjöl
Salt
0,5 dl rapsolja
Oregano
230 g champinjoner
500 g passerade tomater/tomatpuré
200 g Castello Aged
Havarti
500 g köttfärs
Recept:
Värm vattnet till 37 grader. Smula sönder jästen i en bunk tillsammans med vattnet. Rör om. Tillsätt vetemjölet, salt och rapsolja. Rör om. Låt degen jäsa i 60-90 minuter. Kavla ut degen på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Stek köttfärsen. Riv osten. Sätt ugnen på 200 grader. Bre tomaten på degen. Tillsätt köttfärs, oregano, svampen och till sist osten. Lägg den längst nere i ugnen i 10-15 minuter tills osten har smält.