• 50 g torrjäst
  • 150 g margarin
  • 5 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1,5 dl socker
  • 1,5 tsk malen kardemumma
  • 2 ägg
  • 10-15 dl vetemjöl
  • Smör
  • Kanel och socker

  • Blanda torrjästen med sockret, saltet och en del av vetemjölet. Smält margarinet och blanda i mjölken. Rör om och låt det värmas tills det är 45-50 grader. Häll i vätskan i smeten. Rör om. Blanda i ägget och rör om, tillsätt mera mjöl under omrörning tills degen lossnar från kanten. Strö över toppen med mjöl och låt den jäsa övertäckt i 30 minuter. Kavla degen till en rektangel på ett mjölat bakbord. Pensla med smör och strö sedan över med kanel och socker. Rulla degen mot dig. Skär 1 cm stora snitt över bullen och stoppa den i en pappersform. Låt kanelbullarna jäsa övertäckt i cirka 30 minuter. Sätt på ugnen på 250° C. Pensla med ett uppvispat ägg och stoppa den i ugnen i cirka 10 minuter.