Recept:
cirka 0,5 dl smält margarin
cirka 0,5 dl ströbröd
100 g smör
2 ägg
2 dl strösocker
1 dl mjölk
3 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
Ingredienser:
Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en form. Smält smöret i en kastrull. Vispa ägg och socker. Häll i mjölken i det smälta smöret och rör om och låt det svalna. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Häll i mjölblandningen och mjölkblandningen och rör om. Häll i 1/3 av smeten i en annan form. Häll i kakao i smeten du la i en annan form och rör om. Häll i halva ljusa smeten i formen. Häll den mörka smeten i formen och sen resten av den ljusa smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i 35-40 minuter och ta sen ur kakan ur formen.