100 g margarin
2 ägg
1,5 dl strösocker
1 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
0,5 dl mjölk
Glasyr:
100 g mandelspån
100 g margarin
2 dl strösocker
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
Smörj och bröa en form med löstagbar kant. Smält margarinet och låt det svalna. Blanda ägget och socker till en vit fin smet. Vispa sen ner bakpulver. Blanda sen ner mjölet, mjölken och det smälta smöret. Häll ner smeten i formen. Sätt i den i ugnen på 175°C i 25 minuter. Börja göra glasyren. Blanda alla ingredienser i en kastrull på svag värme och rör om tills den blivit tjock och bubblat några minuter. Ta ut kakan och bre på glasyren. Stoppa den tillbaka i ugnen i cirka 25 minuter. Ta ut kakan och ta loss den ur formen och lägg den på ett galler för att svalna.