I samarbete med @KloverSverige så bakar jag saffransbullar med vaniljkräm.

Ingredienser: 

  • Flytande margarin ströbröd
  • 200 g smör eller margarin
  • 0,5 g saffran
  • 3 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl klövermjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver

    Recept: 
    Smält 100 gram smör/margarin. Häll i 2 dl Arla Klöver® mjölkdryck. Värm det till 37 grader. Smula sönder jästen i en bunke och rör i mjölk och smörblandningen. Tillsätt ägg. Blanda 6 dl vetemjöl, 0,5 dl socker, salt, saffran och kardemumma. Rör i mjölkblandningen i degen och tillsätt mer vetemjöl vid behov. Låt degen jäsa övertäckt i 30 minuter. Kavla ut degen på ett mjölat bakbord och skär i cirka 10 cm stora rutor. Klicka i 1-1,5 msk vaniljkräm i varje ruta och knyt varje ruta som ett kuvert och klistra igen toppen. Vänd den upp och ner och lägg den på en plåt med bakplåtspapper. Låt degen jäsa övertäckt i 30 minuter. Pensla bullarna med ett uppvispat ägg och sätt in dem längst nere i ugnen i 225°C i cirka 10 minuter till de får en gyllene färg. Låt bullarna svalna. Smält 100 gram smör/margarin och rör bullarna i en tallrik med 2 dl socker. Servera gärna bullarna med ett glas Arla Klöver® mjölkdryck.