Lussekatter med vitchokladkräm och rostad mandelmassa
Den här gången blir det lussekatter med chokladkräm nu till julen.
I samarbete med @SkogaholmSverige och @PhiladelphiaSverige blir det lussekatter med chokladkräm nu till julen.
Ingredienser:
Flytande margarin
1 påse Skogaholm lussekatter 250 g (5 st)
200 g Philadelphia Original
0,5 dl vatten
0,5 dl florsocker
75 g vit blockchoklad
vid behov 0,5 msk riven citronskal
100 g mandelmassa
Recept:
Smält blockchokladen. Vispa Philadelphia Original , vatten och florsocker till ett hårt skum. Vispa i den smälta blockchokladen och om du önskar det rivna citronskalet. Lägg krämen i en spritspåse och den i kylskåpet i en timme. Sätt ugnen på 200 °C. Riv mandelmassan och lägg de på en plåt med bakplåtspapper. Lägg plåten i mitten av ugnen 3-5 minuter tills de fått färg. låt mandelmassan får svalna. Dela lussekatterna på längden, rosta snittytan snabbt i en stekpanna. Låt lussekatterna svalna. Spritsa vit chokladkräm på bottenbiten, toppa med rostad mandelmassa och lägg på ovandelen, pudra med florsocker.