• 2 dl Mjölk
  • ca 5 dl vispgrädde
  • 6 dl Vetemjöl
  • 4 ägg
  • 2 msk Margarin
  • 2 tsk Bakpulver
  • Smör
  • Hallonsylt

  • Visa mjölken med 3 dl utav Vispgrädden till en tjock smet. Smält margarinet på svag värme Tillsätt och blanda ner 4 dl av mjölet och äggen tillsammans med smeten. Blanda sedan i det smälta margarinet och cirka 1 dl vetemjöl. Låt smeten jäsa en timme i kylskåpet. Under tiden kan du vispa resten utav vispgrädden tills den blir tjock. När degen har jäst färdigt, sätter du på våffeljärnet. Blanda bakpulvret med resten utav vetemjölet och rör om. Rör sedan i pulvret i degen. När våffeljärnet är tillräckligt varmt penslar du med smör. Ta sedan 1-2 dl smet och låt den få en stekas i våffeljärnet. Ta sedan ut våfflan ur formen med en gaffel och sätt den på ett galler. Gör så tills smeten är slut. Servera med den vispade grädde och hallonsylt.
    Dela inlägget:
    Alexander Williamson
    williamson.alexander@gmail.com