• 4,5 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 200 g margarin
  • 2 msk kakao
  • 1 msk vatten

  • Blanda mjölet och sockret med rumstempererat margarin till en fast deg. Ta bort hälften av degen och lägg den i en platspåse. Blanda kakon och vattnet med resten av degen till en fast deg. Stoppa kakakodegen i en annan platspåse. Stoppa platspåsarna i kylskåp i 30-60 minuter. Rulla två lika stora längder av varje deg. Totalt ska det bli fyra längder. Sätt en mörk längd bredvid en ljus och lägg sedan den andra ljus ovanpå den mörka. Lägg sedan den andra mörka ovanpå den ljusa. Gör degen jämn och fin. Dela degen i cirka en centimeter stora skivor. Stoppa skivorna på en smördplåt och stoppa den i ungen i 200 °C i cirka fem minuter.
    Dela inlägget:
    Alexander Williamson
    williamson.alexander@gmail.com