• 1 kg köttfärs
  • 100 g tomatpuré
  • cirka 3 dl kallt vatten
  • cirka 1 l mjölk
  • cirka 2 dl riven ost
  • 3 dl vetemjöl
  • Oregano

  • Ett paket Lasagneplattor Fräs köttfärsen. Då köttfärsen är genomstekt häll i tomtatpurén och rör om. Tillsätt vatten tills det blir köttfärsåsliknande. Smält margarinet i en kastrull och tillsätt mjölet i kastrullen. Vispa tills den blir fast. Tillsätt mjölk undan för undan så den fortfarande är fast. Tillsätt 1 dl riven ost och låt det sjuda tills den rivna osten har smält. Smör formen och sätt ett lager med plattor, köttfärsåsen och såsen. Fortsätt så tills formen är nästan fylld. Tillsätt då ett lager med plattor, sås och panera med rivna ost och oregano. Sätt i ugnen längst nere i 60-90 minuter i 175°C.
    Dela inlägget:
    Alexander Williamson
    williamson.alexander@gmail.com