• 500 g köttfärs eller blandfärs
  • 1 dl havregryn
  • ca ½ dl ströbröd
  • 1,½ msk potatismjöl
  • 2 dl mjölk
  • 1 ägg vitpeppar
  • 1 dl vispgrädde
  • ½ dl olivolja

  • Blanda havregrynet tillsammans med potatismjölet och mjölken. Låt det sedan svälla i cirka 15 minuter. Gör i ordningen en ungsform och smörj den, sätt ugnen på 175° C. Rör sedan i äggen och pepparn i smeten. Lägg i färsen och rör om med en sked tills det har blivit en jämn smet. Häll smeten i formen och platta till den med skeden så att luftbubblor försvinner. Forma den sedan till en limpa. Häll sedan på vispgrädden och oljan så att den ligger som ett tunt lager på limpan. Strö över limpan med ströbrödet Grädda längst ner i ugnen i cirka 90 minuter eller tills färsen inte är rosa. Servera gärna med kokt potatis, gräddsås och lingon.
    Dela inlägget:
    Alexander Williamson
    williamson.alexander@gmail.com